Leren & omscholen

Heb je er alt­ijd al van gedroomd om vrachtwagenchauffeur te worden? Dan kun je via Dasko bij het ROC een BBL-opleiding volgen. Ondertussen werk je als bezorger van boodschappen aan huis. Je doet dus werkervaring op en haalt ondertussen je diploma. Ideaal als de diesel nu al door jouw aderen stroomt!

Zo werkt het

Eigenlijk is het heel simpel: je gaat 1 dag per week naar school en de overige dagen werk je bij Dasko in Almelo. Tijdens de dag dat je naar school gaat, word je opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Na het afronden beschik je over een officieel MBO 2 diploma. Dankzij dit leer-werktraject leer je alles om uiteindelijk een van onze gemotiveerde vrachtwagenchauffeurs te worden in Zwolle.

“De eerste paar weken na mijn opleiding ben ik nog met een mentorchauffeur mee geweest om de winkeldistributie te leren kennen, dus ik werd niet direct in het diepe gegooid. Je leert niet alleen rijden op een vrachtwagen, maar ook alles over de techniek van de jongens in de werkplaats. Ik ken nu de auto van A tot Z. En als ik nog vragen heb, dan kan ik ze altijd stellen.”

Wat ga je doen?

Gedurende het opleidingstraject ga je als bezorger voor Albert Heijn Online aan de slag. Een gave job waarbij jij verantwoordelijk bent voor de juiste bezorging van de bestelde boodschappen bij klanten van Albert Heijn. Hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheden waar je later als chauffeur ook mee te maken krijgt.

Je leert alles over het bedrijf Dasko, het beroep vrachtwagenchauffeur en het specialisme winkeldistributie. Zo loop je bijvoorbeeld ook mee in de werkplaats om de technische kant te leren en kleine reparaties te kunnen uitvoeren.
Een voorwaarde om toegelaten te worden tot dit BBL-traject is dat je al je rijbewijs B hebt. Dus: ben je een harde werker, wil je geld verdienen tijdens je opleiding en wil je ook in het weekend werken? Dan is dit leer-werktraject perfect voor jou!

Ook voor zij-instromers

Heb je jarenlang een ander beroep uitgeoefend en wil je een omscholingstraject volgen om vrachtwagenchauffeur te worden? Dan zijn wij misschien wel de juiste match voor jou. Neem contact op voor meer informatie.

“Ruim 25 jaar was ik werkzaam in de bouw en ik wilde al een poosje wat anders. Bij Dasko heb ik de kans gekregen om mij om te scholen tot vrachtwagenchauffeur en het bevalt mij uitstekend. Via het zij-instroomtraject heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs kunnen halen bij Dasko. Ik wou dat ik het vijf jaar eerder had geweten, dan was ik veel eerder overgestapt.”

Johan Rens, is in 2018 via het zij-instroomtraject chauffeur geworden