In gesprek met

BBL-student Stefan Welink

Binnen één jaar is Stefan gegroeid van autowasser naar BBL-student. Hij wordt opgeleid tot monteur.

Stefan Welink

Persoonlijke ontwikkeling

Op zijn 15de is Stefan gestart als weekendhulp in de wasstraat van Dasko. Hier zorgt hij ervoor dat vrachtwagens er binnen no time weer spic en span uitzien. Taken die hij zoal verricht, zijn het schrobben en schoonspuiten van de buitenzijde en het met de hand wassen van de cabines. Door Stefan zijn enthousiasme en werkmentaliteit heeft hij binnen één jaar een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. “Dit is iets waar ik heel trots op ben”, vertelt Stefan. De werkomgeving van Dasko heeft hier volgens hem positief aan bijgedragen: “Dasko geeft mij de ruimte om taken op mijn eigen manier te doen”.

BBL-opleiding

Al snel begon Stefan ook doordeweeks zijn gezicht te laten zien in de werkplaats. Hij leerde meer over sleutelen en besloot via Dasko de BBL-opleiding Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen te volgen. Zijn doel is om na het afronden van de opleiding aan de slag te gaan als monteur. Op dit moment werkt Stefan vier dagen per week in de werkplaats en gaat hij één dag naar school. In de werkplaats leert hij van A tot Z over het sleutelen aan vrachtwagens. “Van remblokken goed zetten tot aan wielen afhalen en opzetten en alles wat daarbij komt kijken”, beschrijft Stefan. Op de dagen dat hij naar school gaat, doet hij voornamelijk theoretische kennis op.

Toekomstperspectief

Stefan droomt van een carrière als monteur: “Het gevoel van de hele dag met een sleutel in je hand staan en bezig zijn. Dat vind ik fijn”. Hij ging van een jongen die veel thuiszat en gamede naar iemand die hard werkt om zijn dromen te verwezenlijken. In de toekomst wilt Stefan ook zijn vrachtwagenrijbewijs halen. “Als je goed je best doet, kom je overal”, zegt Stefan met een glimlach.