In gesprek met

Transportmanager René Sibon

In de ruim 16 jaar dat hij bij Dasko werkt, is René Sibon opgeklommen tot transportmanager op het hoofdkantoor.

Overzicht over alle operationele zaken

Het was een hele reis door het bedrijf, aldus René: “Ik ben hier begonnen in de voorbereiding voor facturatie, dus CMR-afhandeling en dergelijke. Dat was destijds nog allemaal papierwerk, terwijl tegenwoordig alles wordt gescand en is het veel meer geautomatiseerd. Daarna ben ik doorgegroeid naar een functie als planner en dat vond ik een mooie stap. Dat heb ik zo’n 13 jaar gedaan, inclusief contractafspraken maken met klanten. Inmiddels ben ik transportmanager en hou ik het overzicht over alle operationele zaken in Almelo, inclusief de expeditie-tak van Dasko, DFF Logistics.”

Wisselende functie

René omschrijft wat hij zoal doet op een dag: “Geen dag is hetzelfde in mijn functie. Mijn hoofddoel is het verbeteren van processen en datastromen. We voeren bijvoorbeeld nog handmatig opdrachten in. Samen met een data engineer ben ik nu bezig om EDI-stromen op te zetten, zodat alles automatisch geïnterpreteerd wordt. Ook ben ik bezig om al onze registraties in ons Transport Management Systeem te krijgen. Aan het eind van het jaar voer ik de tariefbesprekingen met klanten voor het jaar daarop. Het is dus een heel wisselende functie.”

“Logisch dat sommige
dingen
nu anders gaan”

 

Van 100 naar 600 medewerkers

Toen hij begon bij Dasko, was het een heel platte bedrijfscultuur, vertelt René: “Ja is ja en nee is nee, zo simpel was het eigenlijk. Door de groei van het bedrijf zijn er tegenwoordig wel meer facetten waar je rekening mee moet houden, maar dat maakt het werk eigenlijk ook wel leuk. Vroeger werkten we hier met 100 mensen, inmiddels zijn dat er 600. Het is dus ook wel logisch dat sommige dingen nu anders gaan. Het voelt nog steeds wel als hetzelfde familiebedrijf. De directeur/eigenaar loopt hier meerdere malen per week binnen en als medewerker krijg je alle kans om jezelf te ontwikkelen. Het is dus wel groter allemaal, maar dat biedt ook kansen als je hier werkt.”